Soesterkwartier, Binnenstad, Liendert en Rustenburg

Gezinsparapluhouder: Hélène van der Woerd

15 jaar geleden zijn mijn man Alex en ik, samen met ons gezin, het avontuur van de pleegzorg ingestapt. We hebben 15 jaar voor onze pleegdochter/zusje mogen zorgen en mogen nu nog steeds aan de zijlijn met haar meeleven en meedenken. Wij hebben veel ervaring opgedaan, vooral in de contacten met de biologische familie van onze pleegdochter en de uitdagingen en kansen die daar in zijn.

Ook hebben wij 1 jaar een Marokkaanse jongen opgevangen; wij vonden vooral het verschil in cultuur/opvoeding en taal een moeilijk deel van de opvang. Omdat wij tijdens beide plaatsingen onze ervaringen; moeilijkheden en zeker ook hoogtepunten met andere pleegouders konden delen, kunnen wij met een goed gevoel terugkijken op de plaatsingen.

Doordat wij de contacten en hulp van anderen zo goed konden gebruiken, wil ik mij als gezinsparapluhouder gaan inzetten voor mede-pleeggezinnen/gezinshuisouders om diezelfde ervaring te bieden.

Dit wil ik doen door pleegouders aan elkaar te verbinden door: een groepsapp, het organiseren van een koffiemoment of borrel om elkaar te ontmoeten. Andere activiteiten zijn natuurlijk ook mogelijk, in samenspraak met elkaar. Verder zou het fijn zijn als er steungezinnen en vrijwilligers kunnen aansluiten bij de groep, zodat zij de pleegouders kunnen ontlasten door af en toe een kind op te vangen of mee te gaan naar een sportactiviteit. Dit om de pleegzorgplaatsing te laten slagen en niet voortijdig te laten afbreken.

Als je geïnteresseerd bent om aan te sluiten bij het netwerk als pleegouders of als steungezin/vrijwilliger kom ik graag in contact met je. En wil ik tijdens een persoonlijk gesprek graag toelichten waar we elkaar tot steun kunnen zijn.

Tot snel, Hélène van der Woerd, 06-38732801, helene@gezinsparaplu.nl

Contact

9 + 11 =