Leusden

Gezinsparaplu – voor pleegouders en pleegzorg Gezinsparaplu – de naam zegt het al – we houden een paraplu boven pleeggezinnen, gezinshuisouders en gezinnen waarin ouders en kinderen in een lastige situatie zitten. We bieden pleegouders, biologische ouders en adoptieouders zo nodig:
  • Steun, door een oor te zijn daar waar het opvoeden zwaar valt
  • Praktische hulp, om bijvoorbeeld een steungezin te vinden die hulp bied aan gezinnen die overbelast zijn.
  • Contact met andere pleegouders, om samen een stevig netwerk te vormen waar pleegkinderen veilig op kunnen groeien.
Waarom een Gezinsparaplu? Het is niet altijd gemakkelijk om (pleeg)ouder te zijn. Tijdige ondersteuning kan voorkomen dat het pleegkind niet bij het pleeggezin of in het gezinshuis kan blijven. En dat is zoveel waard! Netwerk van pleeggezinnen De Gezinsparaplu werkt ook aan uitbreiding van het netwerk van pleeggezinnen en gezinshuisouders. Er is een groot gebrek aan pleeggezinnen waardoor niet alle kinderen in een gezin kunnen opgroeien. Daarnaast bedenken we nieuwe vormen van pleegzorg, zoals: Een middag in de twee weken een kind opvangen, zodat een ouder even ontlast wordt en tijd heeft voor zichzelf.
  • Een ‘meeleefgezin’ zijn. Een plek waar een jongen of meisje uit de buurt even naar toe kan gaan.
  • Een pleegkind dat een vriend of vriendin kan zijn van jouw kind en zo ook kennis maakt met andere kinderen en gezinnen.
  • Een kind naar sport brengen en weer ophalen, omdat de eigen ouder de handen vol heeft aan de andere kinderen.
De mensen achter de Gezinsparaplu in Leusden Henry en Jeannet Koopman hebben al jaren Gezinshuis Kracht van Verschil in Leusden. Zij hebben ervaring met het opvoeden van pleegkinderen in hun eigen woning. Op verzoek en met ondersteuning van de gemeente Leusden zijn Jeannet en Henry drie jaar geleden gestart met de Gezinsparaplu. Het Gezinshuis en de Gezinsparaplu werken ook nauw samen met Lariks en ander partijen die het welzijn van kinderen en jongeren bevorderen. It takes a whole village to raise a child. Meedoen, meedenken, meehelpen, informatie? Neem contact op met Jeannet, parapluhouder van de gezinsparaplu Leusden via: jeannet@gezinsparaplu.nl Twitter: @gezinsparaplu

Contact

7 + 10 =