Nieuwland, Hoogland, Kattenbroek en Schothorst

Als gezinsparapluhouder verbind ik, pleegouders, gezinshuisouders en mensen die iets willen betekenen voor kinderen in kwetsbare situaties, met elkaar. Dit doe ik bijvoorbeeld door het opzetten/beheren van een appgroep, het organiseren van lunch of koffieavond maar ook door het individueel op bezoek gaan bij (pleeg)ouders en met hen te kijken of ik kan helpen met advies of concrete hulp. Verder is er een groep steunouders/vrijwilligers aan de paraplu verbonden die klaarstaan om hulp te bieden als dat gevraagd wordt.

Het uiteindelijke doel is dat er goed voor de (pleeg)ouders/gezinshuisouders wordt gezorgd waardoor zij het soms ingewikkelde leven als (pleeg)ouder/gezinshuisouders vol kunnen houden en de (pleeg)kinderen bij hen in huis kunnen blijven wonen.

Mijn ‘werkgebied’ beslaat in principe de hierboven beschreven wijken en de aangesloten deelnemers en vrijwilligers zijn op die manier ook woonachtig/actief binnen deze wijken. De gezinsparapluhouders in de regio hebben onderling goed contact met elkaar en kunnen op die manier, indien mogelijk, invulling geven aan vragen van (pleeg) ouders in de regio voor kortdurende ondersteuning.

In 2007 ben ik samen met mijn vrouw Lize begonnen als gezinshuisouder. De afgelopen 15 jaar heb ik ruime ervaring opgedaan in pleegzorgland en heb ik een groot aantal trainingen en cursussen gevolgd die mij helpen bij het begrijpen en opvoeden van kinderen die bij mij in huis zijn geplaatst. Deze ervaring en kennis wil ik graag inzetten en delen om (pleeg)ouders te ondersteunen. In 2018 ben ik (samen met Henry Koopman in Leusden) de gezinsparaplu gestart en inmiddels kan ik zeggen dat de gezinsparaplu in de praktijk laat zien dat ze in een behoefte voorziet.

Ben je pleegouder of wil je je aansluiten als steunouder? Neem contact met mij op en ik zorg ervoor dat we een afspraak maken om elkaar beter te leren kennen en samen te ontdekken waar de gezinsparaplu jou tot steun kan zijn of hoe jij kan bijdragen aan het welzijn van kwetsbare kinderen.

Jan Terlouw,
0612134438,
janterlouw@gezinsparaplu.nl

Contact

11 + 15 =