Yura – Soest

Welkom op de pagina van de gezinsparaplu in Soest.

Mijn naam is Yura, ik ben gezinshuisouder en de parapluhouder in Soest.

Ik heb een gezinshuis met jongeren in de leeftijd van 13 tot 19 jaar. Ik ben gestart als pleegouder van twee van deze jongeren, rondom hen heb ik uiteindelijk mijn gezinshuis gebouwd.

Belangrijk vind ik het om een netwerk op te zetten waar mensen zich gehoord voelen. Een pleegkind in huis hebben is fantastisch maar echt niet altijd even makkelijk. Ik heb gemerkt dat er veel onbegrip is in de omgeving op momenten dat het even zwaar is. De tips die dan kwamen waren soms onbruikbaar of zelfs kwetsend. In die tijd had ik een klein netwerk met andere pleegouders en daar kon ik wel mijn verhaal kwijt, zij konden de moeilijkheden wel op waarde schatten. Zij gaven de tips die wel bruikbaar waren en soms alleen maar een luisterend oor. Dat is wat iedere pleegouder verdient!

Omdat het netwerk in Soest startend is, begin ik met het in contact komen met (alle) lokale pleegouders. Een groep creëren met ervaringsdeskundigen, een groep waar we met elkaar en van elkaar kunnen leren door naar elkaars verhalen en ervaringen te luisteren.

Een laagdrempelig netwerk dat we willen aanvullen met steungezinnen en andere vrijwilligers. Soms kan het heel helpend zijn om iemand in je omgeving te hebben die je kan ondersteunen met wat praktische zaken. Even iets meer lucht in een druk bestaan creëren.

Ik ben van plan om regelmatig momenten te creëren waar we met elkaar om tafel kunnen, voor een kop koffie, een lunch, een “borrel” of iets voor het hele gezin.

Ik hoop er een waardevol netwerk van te maken!

Yura

mail naar yura@gezinsparaplu.nl